Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace    

Technické stříbro-diskuse na investiční Zlato fórum
ZlatoInzerce.cz
Akční letenky

První české diskuzní fórum o investičním zlatu, stříbru a investicích do drahých kovů

Aktuální cena zlata: 2246.89 Kč/g     Aktuální cena stříbra: 22.83 Kč/g

Téma diskuze:

Technické stříbro

Investování do stříbra, zlato vs . stříbro, daňové zatížení investičního stříbra

Technické stříbro

Příspěvekod Tessi » ned 05. kvě 2013 9:04:21

Zdravím, mám zajímavou otázku. Mám zhruba 800g technického stříbra o čistotě 972,75/1000, je to slité do dvou slitků. Je výhodné si ho ponechat, nebo je lepší ho prodat a koupit investiční stříbro s puncem? Mezi investiční stříbro se řadí i stříbro 925/1000 i 950/1000. Proto si myslim že je lepší si ho nechat i za cenu toho že nemá punc. Jaký je váš názor? Případně víte někdo jak se čistí stříbro, aby mělo čistotu 999/1000? Díky za každej názor :)
Tessi

Příspěvekod host » ned 05. kvě 2013 12:02:53

Jednou z metod je elektrolytická rafinace.
Zadej si do Googlu pojem "rafinace kovů" a vypadne ti pár informací, mj. i prací vysokoškolských studentů
host

Příspěvekod Pavel » pon 06. kvě 2013 13:40:17

To ti podle mne vezmou maximalne tak ve vykupne stareho zeleza. Jako investici bych to moc nevidel.
Pavel

Příspěvekod Tessi » pon 06. kvě 2013 17:12:45

[quote="Pavel"]To ti podle mne vezmou maximalne tak ve vykupne stareho zeleza. Jako investici bych to moc nevidel.

Běžně se tohle technický stříbro vykupuje ve zlatnictví. Cena je podle kvality. Za tuhle kvalitu mi nabídli asi 11,- za gram. ;)
Tessi

Výkup technického stříbra

Příspěvekod Vryb » úte 07. kvě 2013 7:09:23

Myslím, že Safina vykoupí i takovéto stříbro.
Já osobně bych asi to stříbro zanesl do zlatnictví a nechal si udělat nějaké šperky. Ty bych si nechal, nebo je případně ještě se ziskem prodal třeba na aukru.
Vryb

Zpět na Investiční stříbro

Graf cena stříbra ke stažení v korunách Graf Ceny zlata v korunách ke stažení

Aktuální cena zlata: 2246.89 Kč/g     Aktuální cena stříbra: 22.83 Kč/g

Vyhledat témata bez odpovědí   Zobrazit aktivní témata
Cena stříbra v korunách za poslední rok Cena zlata v korunách za 2 roky Cena zlata a stříbra v korunách Poměr ceny zlata a stříbra

Investiční zlato a investiční stříbro na:
© ZlatoForum.cz 2012
Reklama na ZlatoForum.cz