Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace    

Tabulkový slitek-diskuse na investiční Zlato fórum
ZlatoInzerce.cz
Akční letenky

První české diskuzní fórum o investičním zlatu, stříbru a investicích do drahých kovů

Aktuální cena zlata: 2055.06 Kč/g     Aktuální cena stříbra: 24.04 Kč/g

Téma diskuze:

Tabulkový slitek

Zkušenosti s nákupem investičního zlata - kde a jak nakoupit investiční zlato, odstrašující příklady a rady

Tabulkový slitek

Příspěvekod PetrK » sob 19. led 2013 17:50:02

Zdravím,

uvažuji o investici nebo spíše uchování prostředků ve zlatě. Zaujal mě zajímavý produkt a to tabulkový slitek 50 gramů (tedy 50x 1 gram).

Jeho cena je dnes cca 54 tisíc, výkupní cena 1 gramu u stejného prodejce je asi 1260 Kč. Takže kdybych prodejci postupně prodal zlato po 1 g, tak mi to vynese 63 tisíc, tedy cca o 9 tisíc více než koupě. Kde je háček? Tabulkový slitek nelze prodat po částech nebo...?

Nechci tím říct, že ho v pondělí koupím a v úterý ho začnu prodávat, jen mě to zajímá, připadá mi to jako pro mě nejlepší varianta s toho důvodu, že bych mohl kdykoliv část zlata prodat.
PetrK

nelámat

Příspěvekod outdoorak » sob 19. led 2013 18:28:51

Obávám se, že takto „poškozená“ tabulka by měla velmi špatnou likviditu. A těžko si přestavuji kupce, který by byl ochoten jednotlivé gramové kousky vykupovat. Určitě by cena byla pro Vás velmi nezajímavá. Píšete:“výkupní cena 1 gramu u stejného prodejce je asi 1260 Kč“. Opravdu výkupní??? Čím menší slitek, tím vyšší cena na 1 gram při prodeji zákazníkovi. Obchodník na Vás musí mít zisk. Proč by taky dělal? A komu by pak prodával ten úlomek? Raději bych koupil investiční mince. Ty prodáte vždy.
Je to tedy jen můj laický názor. Zeptejte se přímo nějakého obchodníka s investičním zlatem. Pak napište, co jste se dozvěděl.
Zlatý voči.
outdoorak

Příspěvekod Jožka.Bo » pon 21. led 2013 22:35:00

Jednak bych silně pochyboval o tom, že by nějaký prodejce v současné době vykupoval 1g slitek (samozřejmě ve formě schopné dalšího prodeje - tj. s certifikátem) za cenu přes 1200,- Kč.
Za druhé nelze očekávat, že by obchodník se zlatem dal za ZLOMKOVÉ zlato stejně, jako za zlato s certifikátem.
Pokud nalámete ten tabulkový slitek na jednotlivé 1g kousky, tak je můžete tak akorát prodat v Safině za 930,- Kč za gram. Tam za ně asi dostanete nejvíc ...
Jožka.Bo

Zpět na Prodej zlata

Graf cena stříbra ke stažení v korunách Graf Ceny zlata v korunách ke stažení

Aktuální cena zlata: 2055.06 Kč/g     Aktuální cena stříbra: 24.04 Kč/g

Cena stříbra v korunách za poslední rok Cena zlata v korunách za 2 roky Cena zlata a stříbra v korunách Poměr ceny zlata a stříbra

Investiční zlato a investiční stříbro na:
© ZlatoForum.cz 2012
Reklama na ZlatoForum.cz