Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace    

Rady pro nákup-diskuse na investiční Zlato fórum
ZlatoInzerce.cz
Akční letenky

První české diskuzní fórum o investičním zlatu, stříbru a investicích do drahých kovů

Aktuální cena zlata: 2246.89 Kč/g     Aktuální cena stříbra: 22.83 Kč/g

Téma diskuze:

Rady pro nákup

Investiční zlato, které se jinam nevešlo ...

Rady pro nákup

Příspěvekod iM[pul:sivE » sob 07. dub 2012 17:49:19

Dobrý den,
mám v plánu nákup menšího množství zlata a stříbra. Nemám ve všem jasno proto bych byl rád kdyby jste mi mohly odpovědět na tyto otázky.

1) Mám vybírat zlato dle výrobce? Nebo kterého výrobce preferujete vy? Argor-Heraeus, Heraeus nebo Munze Osterreich.
2) Je lepší vzít slitek s Kinebar?
3) U koho nakupovat? Mám vybráno - AUPortal, MaxMetal a BesserGold.
4) Jaká je nejvhodnější gramáž slitku? 10g, 20g, 1OZ.
5) Máte zkušenosti s poštou? Či preferujete osobní odběr?

Děkuji za všechny rady.
iM[pul:sivE

Nákup zlata - rady

Příspěvekod zlatoforum » pon 09. dub 2012 13:21:42

Dobrý den, pokusím se Vám odpovědět, ale nečekejte žádná konkrétní doporučení.

1) Podle mého na výrobci zlatého slitku zas až tolik nezáleží. Všechno jsou to světově známé a uznávané firmy.

2) Obecně vzato, jakýkoliv prvek potvrzující kvalitu a pravost zlatého slitku (certifikát, sériové číslo, Kinebar. ...) navíc je dobrá volba. Zda si na sebe vydělá při prodeji záleží na kupci.

3) U koho nakupovat zlato Vám neporadím. Platí stejné zásady jako při jakémkoliv nakupování na internetu. Dávejte pozor na to, aby byl prodejce zlata solidní, aby byl již nejaký čas na trhu, ověřený. Důležitá je komunikace - můžete si tam zkusit zavolat. Než budete nakupovat za větší částky, je dobré si udělat menší zkušební nákup zlata. Dále záleží, zda preferujete nízké ceny nebo služby. Z výše vybraných prodejců si myslím, že jsou všichni OK.

4) Převod Trójské unce na gramy je následující: 1 OZ ( trójská unce ) = 31.1034768 g
Záleží, kolik zlata chcete nakoupit. Pokud se vám jedná o mezinárodní likviditu, doporučil bych spíše 1OZ. Je to historická a stále hlavní měrná mezinárodní jednotka pro prodej zlata.

5) Opět je to na vás. Poštovní zásilku můžete nechat pojistit tuším až do jednoho miliónu Korun. Záleží také, jak máte dodavatele daleko. Pro menší nákup zlata se podle mého názoru nevyplatí jezdit. Na jednu stranu je osobní odběr nejbezpečnější z hlediska obchodní transakce, na druhou stranu riskujete, že vás cestou domů někdo může okrást.

Toto téma se vztahuje do sekce: Nákup zlata. Zkušenosti jiných uživatelů této diskuze naleznete zde: Nákup zlata

Snad jsem vám moc nezamotal hlavu. Volba je vždy na Vás.
Nově provozujeme i inzertní portál ZlatoInzerce.cz
zlatoforum

Příspěvekod iM[pul:sivE » úte 05. čer 2012 11:35:05

Tak nakonec jsem se rozhodl vsadit vše na stříbrnou kartu, jelikož stříbro je pro mne jako pro studenta nejdostupnější investice s ohledem na výdělek z brigád.
iM[pul:sivE

Příspěvekod max » úte 24. črc 2012 18:32:50

A zjišťoval jste si třeba, jak to chodí v praxi s daněním výdělku z prodeje stříbra?

Kolik daň je a jak se v praxi odvádí?
max

Stribro nebo zlato? S cim obchodovat?

Příspěvekod primak » ned 16. zář 2012 8:23:11

Otazka scim obchodvat zlato nebo stribro je dobra.
Jasne dane podminky zlato 0% dph a stribro + 20% vsak jsou strasakem pouze pro podnikatele platce DPH
Pokud jste soukroma osoba a odprodavate sve zasoby tak se na vas dph nevztahuje, ovsem pri vykupu vyplnujete vykupni list, pri prodeji si lide delaji prodejni smlouvu a pokud by takoveto papiry prochazel financni urad, muze se ptat zda mate zaplacene dane a zda jste na tom nahodou nevydelali, takze otazka DPH je spise druhotna
Co se tyce produktu, tak je vcelku jasne ze prvotni udaj je mnozstvi, tedy kolik mate kilo a pak teprve co to je a pokud by se to vzalo do krajnosti, co bude lepsi?
100kg krasnych uncovych minci v razebni lesku a cihlicky
nebo
200kg ruznych mijkci, slitku, plechu a tyci?
asi jasne mnozstvi, otazka je pak s likviditou, stavem ryzosti,a le kazdy obchodnik se vas nejdrive zepta na mnozstvi, respektivne to mnozstvi preopcita na obsah 100% kovu.
Pokud mate zajem o dalsi info, tak dalsi clanky naleznete i zde:
http://www.zlatnictvi.net/?investice-zlato-stribro-ekonomika,70
Preji vsem dobre obchody. Primak Slavomir - admin http://www.ZLATNICTVI.net
primak

investice

Příspěvekod Milan » pát 23. lis 2012 16:51:46

Asi dva roky jsem studoval obchodování na burze a to dokonce u velmi úspěšných českých traderů. Vím že to je krátká doba, ale asi jsem netrpělivý a neumím čekat na ten správný obchod. Jeden můj kamarád si na burze vydělává hodně velké peníze. U PC je delší dobu než člověk normálně v práci a i přesto udělá jen 2-4 obchody za měsíc. A to mu generuje hodně velké peníze. Já osobně jsem schopný vejít i do 5 obchodů za týden, to je asi ten největší problém proč nemám úspěch.

A co chci vlastně říct?
Za tu dobu co se pohybuju v obchodování nejen na burze jsem se dostal mezi hodně úspěšné lidi, kteří mi radili a radí dodnes a do jednoho byznysu jsem přece jenom vlezl. Nejde o akcie ani o komodity. I když v dnešní době už by se tomu komodita dala říkat taky.
Jde o obchodování s internetovým prostorem, který je určený internetové reklamně.
Nejde ani tak o obchodování, jako spíš o investici do tohoto nejrychleji rostoucímu odvětví reklam na světě.
Je to velmi jednoduché a efektivní, pokud máte někdo zájem o bližší info, tak mě napište.
mejlastrom@gmail.com
Milan

Mimo téma

Příspěvekod zlatoforum » sob 24. lis 2012 10:27:21

Toto téma se týká zlata, stříbra a drahých kovů. S vaším příspěvkem jste úplně mimo téma.
Nově provozujeme i inzertní portál ZlatoInzerce.cz
zlatoforum

AKCE!

Příspěvekod Radek » sob 09. lis 2013 14:37:33

Ahoj,
podívej na kupi.cz: http://www.kupi.cz?u=87c5p

Najdeš tam slevy a akce v obchodech přehledně na jednom místě.
Navíc můžeš sbírat body, za které získáš poukázky na nákup.
Vyzkoušej to taky! Tady je odkaz: http://www.kupi.cz?u=87c5p
je to super :)
Radek

Příspěvekod mustad » úte 03. pro 2013 23:33:42

Dobrý den.
1) Všiml jsem si, že prodejní cena slitků od např. Argor-Heraeus a Münze Österreich se krapet liší.Je to dáno jenom náklady na výrobu?
2) Ale hlavně bych rád zjistil proč se liší i výkupní ceny,tady v neprospěch Münze?
3) Je tedy lepší držet se Argoru,nebo je v tom něco jiného,třeba horší prodejnost?
Díky za případnou odpověď.
mustad

Příspěvekod Host » stř 04. pro 2013 11:11:44

Obecně lze doporučit jen jedno - investiční zlato nakupovat od toho, u koho vyjde nejnižší cena na gram ryzího kovu. Pokud berete investici jako prostředek uchování hodnoty na velmi dlouhou dobu, tak za nějakých 20 či 25 let už bude dost jedno, od kohojste to zlato koupil a prodáte to tomu, kdo vám nabídne nejvíc, resp. za cenu, která bude pro vás únosná.
Host

Další

Zpět na Nezařaditelné

Graf cena stříbra ke stažení v korunách Graf Ceny zlata v korunách ke stažení

Aktuální cena zlata: 2246.89 Kč/g     Aktuální cena stříbra: 22.83 Kč/g

Cena stříbra v korunách za poslední rok Cena zlata v korunách za 2 roky Cena zlata a stříbra v korunách Poměr ceny zlata a stříbra

Investiční zlato a investiční stříbro na:
© ZlatoForum.cz 2012
Reklama na ZlatoForum.cz