Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace    

Poškozený plastový obal-diskuse na investiční Zlato fórum
ZlatoInzerce.cz
Akční letenky

První české diskuzní fórum o investičním zlatu, stříbru a investicích do drahých kovů

Aktuální cena zlata: 2246.89 Kč/g     Aktuální cena stříbra: 22.83 Kč/g

Téma diskuze:

Poškozený plastový obal

Kde je možné provést odprodej investičního zlata, jak prodat neinvestiční zlato, ceny výkupu zlata, špatné i dobré zkušenosti

Poškozený plastový obal

Příspěvekod P998 » ned 18. bře 2012 20:58:49

Zdravim,
stala se mi nemilá věc, ulomil se mi okraj plastového obalu u investičního zlatého slitku.. Jak se takovéto případy řeší, kdybych ho chtěl v budoucnu prodat?

http://2i.cz/48657a5083

Díky
P998

Poškozený plastový obal

Příspěvekod zlatoforum » pon 19. bře 2012 9:43:04

Poškození obalu řeší každý obchodník podle vlastního uvážení. Fyzickému zlatu se nic nepřihodilo. Nemělo by to tedy mít významný vliv. Nicméně drobnou srážku patrně můžete očekávat čistě z důvodu, že obchodník nemůže zlato vykoupit a obratem přeprodat jinému zákazníkovi. Musí ho upozornit na porušený obal a nabídnout mu satisfakci ve formě slevy. Nicméně bych neočekával větší srážku než 1% z celkové ceny zlata. Větší šanci byste mohli mít při prodeji přes inzerát, v dražbě nebo při prodeji zlatého slitky jiné fyzické osobě. Tam by porušený obal nemusel mít tak zásadní vliv.
Nově provozujeme i inzertní portál ZlatoInzerce.cz
zlatoforum

Poškozený obal

Příspěvekod kelevar » pát 25. kvě 2012 23:08:37

Co si pamatuji, jednou jsem už poškozený obal koupil a nevšiml si toho. Byl pak velký problém to prodat, srážka nakonec byla 5%. Nebudu dávat antireklamu, takže nepovím od koho to bylo, ale doporučuji si dávat na stav slitků velký pozor.
kelevar

Poškozený obal

Příspěvekod Janecek » sob 21. pro 2013 14:11:20

Nedá se poškozený obal slitku nějak ošetřit, resp. jinak, než prodejem se slevou? Docela by mě zajímalo, jestli je to definitivní stav, nebo se ještě může něco změnit.

5 % se mi zdá už relativně hodně.
Janecek

Poškozený plastový obal

Příspěvekod cihla » pon 10. úno 2014 13:17:09

Zdravím,

měl bych prosbu/dotaz na zkušenější. Kupuji investiční stříbrné slitky (500 - 1000g) a dost často mají prodřený nebo někde děravý igelitový obal ve kterém jsou. Nejsou tedy hermeticky uzavřené jako ten zbytek, u kterých cihla v obalu "nelítá" protože v obalu není vzduch.

Není to vada na kráse, nicméně zajímá mě, zda existuje metoda, místo nebo přístroj, pomocí kterého bych mohl cihlu znovu "zatavit" do nepoškozeného plastového/igelitového obalu, a vysát z něho vzduch a zároveň uzavřít.

Díky všem za pomoc.
cihla

Prodřený originální obal zlaté cihly

Příspěvekod xeon » pát 14. úno 2014 8:45:41

No to je otázka.
Nebylo by lepší rovnou nekupovat cihly s porušeným obalem?
Myslím, že když cihla bude bude v neoriginálním obale, tak to bude mnohem horší, než když bude v originálním, která je lehce prodřený. Z toho pohledu bych obal zlatých cihel nechal, jak je. U takhle velkých slitků se menší náklady na ověření pravosti ztratí v ceně.

Korozi bych neřešil - zlato je v tomhle ohledu v pohodě.
xeon

Poškozený plastový obal

Příspěvekod cihla » pát 14. úno 2014 12:21:47

Moje otázka se týkala STŘÍBRA.

Zlaté slitky pochopitelně jen v originálním obalu. Stříbrné slitky, ty větší (250g +) kdo někdy kupoval, tak ví, že jsou jen v igelitu, na kterém není nic, co by se dalo označit za originální. Takže můj dotaz stále platí.
cihla

odpoved

Příspěvekod Nostradamus:) » pát 14. úno 2014 15:04:37

Dle prodejcu/vykupcu stribra nezalezi zda je stribrny slitek v zatavenem igelitu, propichnutem nebo uplne bez igelitu.
Cena je vzdy stejna a to i v pripade, kdy je slitek silne zoxidovany. Predpokladam, ze je to kvuli tomu, ze se slitek odesila do rafinerie k opetovnemu taveni, takze je dulezita jen ryzost a vaha. I kdyby si mel slitek rozbity na 30 dilku a vsechny skoro cerne... porad je cena stejna..
Nostradamus:)

doplneni

Příspěvekod Nostradamus:) » pát 14. úno 2014 15:11:09

-tohlesamozrejme plati jen u vykupu.. pri klasickém prodeji to na cenu bude mit urcite vliv (pokud to bude opticky zrejme).
V tomhle pripade doporucuji slitek vycistit a znuvu dukladne zatavit. (foliovacka, nebo jak se tomunadava se da koupit treba na inzertnich serverech za par korun)
Nostradamus:)

Porušený obal stříbro

Příspěvekod xeon » pon 17. úno 2014 13:20:29

Tak to se omlouvám, myslel jsem, že v tématu o zlatu se bude řešit zlato. Stříbro má samostatnou sekci.

U stříbra bych to viděl podobně jako Nostradamus:)
xeon

Další

Zpět na Výkup zlata

Graf cena stříbra ke stažení v korunách Graf Ceny zlata v korunách ke stažení

Aktuální cena zlata: 2246.89 Kč/g     Aktuální cena stříbra: 22.83 Kč/g

Cena stříbra v korunách za poslední rok Cena zlata v korunách za 2 roky Cena zlata a stříbra v korunách Poměr ceny zlata a stříbra

Investiční zlato a investiční stříbro na:
© ZlatoForum.cz 2012
Reklama na ZlatoForum.cz