Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace    

Nejlepší ceny investičního zlata-diskuse na investiční Zlato fórum
ZlatoInzerce.cz
Akční letenky

První české diskuzní fórum o investičním zlatu, stříbru a investicích do drahých kovů

Aktuální cena zlata: 2050.27 Kč/g     Aktuální cena stříbra: 23.89 Kč/g

Téma diskuze:

Nejlepší ceny investičního zlata

Zkušenosti s nákupem investičního zlata - kde a jak nakoupit investiční zlato, odstrašující příklady a rady

Příspěvekod LUKIN007 » sob 20. dub 2013 13:00:11

Zdavím všechny.
Taky přemyšlím o koupi zlata. Jen mě teda trochu zvedá z židle to, že prodejci maj ceny o víc jak 1000,-Kč/unce nad.
1 unce by dle kurzu dolaru a hodnotě jedné unce(1400 USD) měla u nás stát 27601,- Kč. Na různých e-shopech co tu jsou jmenovaný je cena kolem 29000,-Kč.
U 100g slitku už je ta cena skoro o 4000,-Kč vyšší.
No a u 250g je to už skoro o 8000,-Kč
Pokud tedy vycházím z kurzu na kurzy.cz
Doufám, že na tohle budou prodejci (shopy) nějak reagovat. Tohle je určitě dost dobrej byznys pro prodejce.
Pokud vemu v potaz ještě to, že Vás při odkupu taky o něco oberou (poměr nákup/prodej) tak začínám být trochu na pochybách.
LUKIN007

Marže obchodníků s investičním zlatem

Příspěvekod zlatoforum » sob 20. dub 2013 17:22:47

Dobrý den,
pokusím se to vysvětlit.

Kurz ceny zlata udává množství peněz za jednu unci/gram ryzího zlata. V papírové podobě to +/- odpovídá. Pokud ale chcete vlastnit fyzické zlato (slitek/cihličku/minci) musíte počítat s přidruženými náklady. Do ceny se musí vejít transport zlata do slévárny, samotné slévání/ražba, transport k obchodníkovi. Každý mezičlánek samozřejmě musí zaplatit veškerou administrativu a byrokracii, daně a ještě na tom musí vydělat.

Budeme počítat rozdíl kurzu a výsledné ceny u 100g slitku investičního zlata. Řekněme že cena je 100 000Kč ať se to dobře počítá. Ony 4 tisíce rozdílu dělají 4% marže a musí se rozdělit mezi 2 až tři obchodní mezičlánky.

V praxi to znamená, že obchodník, od kterého kupujete jednu 100g cihličku zlata má na ni marži 1 - 2%.
Srovnejte si to například s jídlem v obchodním domě, kdy je standardní marže 20 - 30%. Čím levnější zboží kupujete, tím větší poměr ceny platíte obchodníkovi. U investičního zlata je to úplně stejné.

Prodejem oné cihličky obchodník realizuje příjem. Z něj musí pokrýt své náklady a zaplatit daně. Tím je obchod uzavřen.

Pokud pak chcete zpátky zboží odprodat obchodníkovu, pro něj to znamená nový obchod. Obchodník musí pokrýt minimálně své náklady s dalším prodejem vašeho 100g zlatého slitku. Přičemž mu hrorzí riziko, že mezi nákupem a prodejem vašeho zlatého slitku klesne cena zlata a on bude ve ztrátě. Takže kromě nákladů musí pokrýt i svou marži (zadarmo to nikdo dělat nebude) a pojistku ve formě menšího cenového polštáře, který mu poskytne trochu času, aby zlatý slitek beze ztráty prodal někomu jinému.

Může se to zdát nefér, že nakoupíte zboží a když ho chcete obratem prodat, dostanete nižší cenu. Je zapotřebí si ale uvědomit, že prodejce Vám poskytuje službu, kterou je potřeba zaplatit. V porovnání s ostatním zbožím skutečně není marže 1 - 2% nikterak velká.
Nově provozujeme i inzertní portál ZlatoInzerce.cz
zlatoforum

ceny zlata

Příspěvekod host » ned 21. dub 2013 9:26:10

"Lukin napsal:
Zdavím všechny.
Taky přemyšlím o koupi zlata. Jen mě teda trochu zvedá z židle to, že prodejci maj ceny o víc jak 1000,-Kč/unce nad.
...
Pokud vemu v potaz ještě to, že Vás při odkupu taky o něco oberou (poměr nákup/prodej) tak začínám být trochu na pochybách. "

No Lukine - vždyť tě do koupě nikdo nenutí. A když to kupuješ, tak chceš také na tom něco získat. Tak proč to upíráš obchodníkovi, který z toho žije? Když si to propočteš, tak obchodník má marži v jednotkách procent - tak nízkou marži nenajdeš v žádném jiném obchodu.
Nebo snad myslíš, že je obchod se zlatem charita?
host

Máte recht

Příspěvekod LUKIN007 » ned 21. dub 2013 10:29:29

Máte pravdu chlapi. Já jsem se o zlato začal zajímat až nyní, co šlo dolů. Tak jsem v zápalu začal počítat. Nechal jsem se unést momentálníma emocema. Jasný. Než se to dostane z dolů ke mně domů je třeba taky zaplatit.
Myslíte, že bude zlato ještě klesat?
Taky si říkám co zemědělský komodity? To počasí taky občas umí předvést celkem extrémy. A zemědělci jsou na počasí celkem dost závislí. Jestli nevsadit i něco na zem. komodity?
LUKIN007

Nejvýhodnější ceny

Příspěvekod džony » pon 22. dub 2013 11:47:29

Kdo prodává v CZ za nejvýhodnější ceny ?

koukal jsemna německé weby a zdá se mi že jsou levnější , např.
http://www.gold-super-markt.de/gold/goldbarren.html# nebo http://www.gold.de/preisvergleich,59,50-Gramm.html

atd. nedělám jim reklamu nebo tak podobně jen jsem se pokusil srovnávat
džony

nákup v cizině

Příspěvekod alesone » úte 07. kvě 2013 16:42:44

[quote="mt_beran"]Já nakupuji v Drážďanech - viz http://www.proaurum.de/home/edelmetalls ... arren.html . Jsou to profíci, fungují spolehlivě. Zatím jsem v ČR nenašel srovnatelně nízké nákupní ceny. Samozřejmě výhodnost ceny platí, pokud umíte pořídit EUR za střed nebo o něco výhodněji - což ovšem umí každá druhá směnárna. PS.Zatím jsem neprodával.

při nákupu v Drážďanech, je potřeba dělat objednávku předem na eshopu, nebo stačí přijet a nakoupit.

Děkuji za odpověď.

Aleš
alesone

nákup v cizině

Příspěvekod alesone » čtv 09. kvě 2013 18:59:58

Odpovím si sám... Velice příjemně jsem ulevil své peněžence:)
Otestoval jsem osobně.
Vše v naprostém pořádku.
Co inzerují, mají skladem, u jedné přepážky vybíráte a u druhé zaplatíte a dostanete zboží.
Za sebe říkám, že mám rád obchody z ruky do ruky, proto hodnotím tak kladně.
Aleš
alesone

Hodnocení firem prodávající drahé kovy

Příspěvekod tonda333 » čtv 24. říj 2013 14:03:01

Myslím, že nejlepší jak hodnotit aktuální firmy, které za něco stojí z pohledu drahých kovů je zde: http://obchody.heureka.cz/cenne-kovy/ Obrázek o tom, kdo je na tom nejlépe si udělejte sami..
tonda333

Příspěvekod host » čtv 24. říj 2013 19:20:43

Zajímavé - postrádám tam takové prodejce, jako je Abros z Prahy nebo Zlaté mince ze Vsetína ...
host

Příspěvekod Zlatak.cz » pát 29. lis 2013 1:38:22

[quote="tonda333"]Myslím, že nejlepší jak hodnotit aktuální firmy, které za něco stojí z pohledu drahých kovů je zde: http://obchody.heureka.cz/cenne-kovy/ Obrázek o tom, kdo je na tom nejlépe si udělejte sami..

Souhlasím, že velký počet pozitivních hodnocení svou vypovídací hodnotu má, ale určitě neplatí, že nebýt na Heuréce nebo tam být bez zapojení do služby Ověřeno zákazníky (nemít recenze) znamená automaticky něco špatného.

My jsme třeba službu Ověřeno zákazníky spustili teprve před měsícem víceméně z donucení, přestože připravenou ke spuštění jsme ji měli skoro rok. Měl jsem (a stále mám) proti některým podmínkám té služby výhrady, ale zkrátka bylo potřeba reagovat na konkurenci, která tu službu už roky využívá.

Každopádně, obchod s investičním zlatem je velice citlivý na diskrétnost a soukromí. Naše interní statistky ukrazují, že zákazníci, kteří dělají větší obchody, v naprosto drtivé většině případů vůbec souhlas s poskytnutím svého e-mailu třetí straně (Heuréce) nedávají (a tímpádem nerecenzují), a určitě nejsme v tomto výjimka. A proto naprosto chápu obchody, pro které třeba i z tohoto důvodu Ověřeno zákazníky vůbec nemá smysl. Stejně tak obchody, které na Heuréce nejsou vůbec - ona totiž na investiční produkty, kde se cena mění každou minutu, není zrovna stavěná. Stačí, když XML exporty z různých obchodů stáhne pět minut po sobě, mezitím se pohne cena zlata na burze, a celé srovnání může vyjít zkreslené. V neposlední řadě pak chápu i to, že některým prodejcům se do dobrovolného srovnání svých cen s konkurencí prostě nechce už tak nějak z principu.
Lukáš Zeman | ⓩ Zlaťák.cz s.r.o. | www.zlatak.cz - investiční zlato
Zlatak.cz

PředchozíDalší

Zpět na Prodej zlata

Graf cena stříbra ke stažení v korunách Graf Ceny zlata v korunách ke stažení

Aktuální cena zlata: 2050.27 Kč/g     Aktuální cena stříbra: 23.89 Kč/g

Vyhledat témata bez odpovědí   Zobrazit aktivní témata
Cena stříbra v korunách za poslední rok Cena zlata v korunách za 2 roky Cena zlata a stříbra v korunách Poměr ceny zlata a stříbra

Investiční zlato a investiční stříbro na:
© ZlatoForum.cz 2012
Reklama na ZlatoForum.cz