od kosta » čtv 07. srp 2014 18:14:02
[quote="Georgino9"]Tak zdravím, já nakupuji v Německu přes e-shop Ag mince již několikátý rok a zcela bez problémů - nechám si mince poslat poštou, vždy mi prodejce naúčtoval sazbu 7%, nic už se nedodaňuje (samozřejmě pokud nakupuješ jako soukromá fyzická osoba pro osobní potřebu), Česká pošta dodá bez problémů. Koncem minulého roku už jsem smutnil, protože ze všech stran se ozývalo, že 7% sazba na stříbro v Německu končí a bude přesunuta do základní 19% sazby. Ale co se nestalo - v lednu kliknu na svůj oblíbený e-shop a zjistím, že u většiny investičních mincí (pozor, ne u všech!) je dokonce uvedena nulová sazba DPH. Nevěřil jsem, zkusil jsem tedy objednat a skutečně - za 4 dny držím v ruce stříbrné mince zcela BEZ DPH. Takže klidně objednávejte poštou, nic už nemusíte dodaňovat, za vše je v případě odvodu DPH odpovědný prodejce.
Samozřejmě vše výše uvedené platí pouze v případě, že nakupujete jako soukromá nepodnikající fyzická osoba pouze pro vlastní potřebu!
Georgino9 jak to funguje?
objednám po internetu, oni potvrdí a pošlou údaje k SEPA platbě, já zaplatím a v případě že je vše v pořádku posílají PPL službou? Nemám s tím zkušenosti...Díky za odpověď