Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace    

Nákup v Německu - doručení přepravní službou-diskuse na investiční Zlato fórum
ZlatoInzerce.cz
Akční letenky

První české diskuzní fórum o investičním zlatu, stříbru a investicích do drahých kovů

Aktuální cena zlata: 2241.58 Kč/g     Aktuální cena stříbra: 22.67 Kč/g

Téma diskuze:

Nákup v Německu - doručení přepravní službou

Zkušenosti s nákupem investičního stříbra - kde a jak nakoupit investiční stříbro, odstrašující příklady a rady

Nákup v Německu - doručení přepravní službou

Příspěvekod P998 » pát 07. bře 2014 12:51:06

Chtěl bych koupit pár stříbrných mincí, a když jsem porovnával ceny jednotlivých mincí v CZ e-shopech a DE e-shopech, cena je mnohem lepší v DE e-shopech. je v tom nějaký skrytý háček, objednat si mince v DE a nechat si je zaslat přepravní službou?? Máte někdo zkušenost? Díky..:)
P998

Příspěvekod P998 » pát 07. bře 2014 18:24:28

tak už jsem si odpověď našel.

Jaké jsou možnosti například nechat si stříbro poslat přímo z německých e-shopů?
Odpověď: Německý e-shop, který zasílá do ČR, po překročení velmi malého obratu prodeje do ČR je povinen přihlásit se k platbě DPH i v ČR. Zboží zasílané do ČR musí zatížit českou sazbou DPH, tj. 20%. Kdyby tomu tak nebylo, všechny internetové obchody by nepochybně měly distribuční centra v těch zemích EU, kde je právě nejnižší DPH. Proto nemá smysl objednávat investiční stříbro v německých e-shopech s požadavkem zaslání do ČR - zboží bude zatíženo sazbou 20%.
P998

nevim

Příspěvekod Nostradamus:) » úte 11. bře 2014 8:00:03

Tak ja osobne nenakupuji, ale chystam se... co me je znamo, tak v nemecku je na stribro 19% dph,
pri zaslani do CR ti museji douctovat ceske dph, tedy 1% - zbyvajici... ale mozna se mylim... kdyztak me opravte
Nostradamus:)

DPH ...

Příspěvekod Host » stř 12. bře 2014 13:54:21

V ČR je základní sazba DPH 21%. Doúčtují tedy další 2%.
Ale možná cenový rozdíl (bez DPH) je natolik významný, že se to vyplatí - nevím - nesleduji to ...
Když něco kupuji, tak v Česku a za KČ ...
Host

Jak nakupuji já

Příspěvekod Georgino9 » čtv 03. dub 2014 16:13:52

Tak zdravím, já nakupuji v Německu přes e-shop Ag mince již několikátý rok a zcela bez problémů - nechám si mince poslat poštou, vždy mi prodejce naúčtoval sazbu 7%, nic už se nedodaňuje (samozřejmě pokud nakupuješ jako soukromá fyzická osoba pro osobní potřebu), Česká pošta dodá bez problémů. Koncem minulého roku už jsem smutnil, protože ze všech stran se ozývalo, že 7% sazba na stříbro v Německu končí a bude přesunuta do základní 19% sazby. Ale co se nestalo - v lednu kliknu na svůj oblíbený e-shop a zjistím, že u většiny investičních mincí (pozor, ne u všech!) je dokonce uvedena nulová sazba DPH. Nevěřil jsem, zkusil jsem tedy objednat a skutečně - za 4 dny držím v ruce stříbrné mince zcela BEZ DPH. Takže klidně objednávejte poštou, nic už nemusíte dodaňovat, za vše je v případě odvodu DPH odpovědný prodejce.
Samozřejmě vše výše uvedené platí pouze v případě, že nakupujete jako soukromá nepodnikající fyzická osoba pouze pro vlastní potřebu!
Georgino9

Dotaz

Příspěvekod Carlos » ned 18. kvě 2014 13:53:29

Pro Georgino9: V jakém e-shopu nakupuješ?
Carlos

Nakupuji na

Příspěvekod Georgino9 » čtv 22. kvě 2014 15:38:06

Georgino9

nákup v Německu ...

Příspěvekod Host » ned 25. kvě 2014 20:26:19

Stříbro jsem neporovnával, ale když srovnám ceny zlatých mincí v onom obchodu s cenami třeba v oobchodu "Zlaté mince" (Praha a Vsetín) nebo "Abros", tak to zas až tak výhodně nevypadá ...
Radši nakoupím od tuzemského prodejce - a ještě od něj dostanu třeba knížku ...
:-)
Host

Zlato x Stříbro

Příspěvekod Georgino9 » pon 26. kvě 2014 18:30:54

[quote="Host"]Stříbro jsem neporovnával, ale když srovnám ceny zlatých mincí v onom obchodu s cenami třeba v oobchodu "Zlaté mince" (Praha a Vsetín) nebo "Abros", tak to zas až tak výhodně nevypadá ...
Radši nakoupím od tuzemského prodejce - a ještě od něj dostanu třeba knížku ...
:-)

Já ale řeším stříbro, které je u nás s DPH 21% zatímco v Německu je s 0% DPH - rozdíl je tedy minimálně oněch 21% a to už je znát. Zlato je od DPH osvobozeno i u nás, takže je jasné, že ceny jsou téměř stejné jak u nás, tak v Německu. Já taky zlato nakupuju ve Vsetíně, ale diskuze zde byla právě o stříbře bez DPH.
Georgino9

Příspěvekod kosta » čtv 07. srp 2014 18:14:02

[quote="Georgino9"]Tak zdravím, já nakupuji v Německu přes e-shop Ag mince již několikátý rok a zcela bez problémů - nechám si mince poslat poštou, vždy mi prodejce naúčtoval sazbu 7%, nic už se nedodaňuje (samozřejmě pokud nakupuješ jako soukromá fyzická osoba pro osobní potřebu), Česká pošta dodá bez problémů. Koncem minulého roku už jsem smutnil, protože ze všech stran se ozývalo, že 7% sazba na stříbro v Německu končí a bude přesunuta do základní 19% sazby. Ale co se nestalo - v lednu kliknu na svůj oblíbený e-shop a zjistím, že u většiny investičních mincí (pozor, ne u všech!) je dokonce uvedena nulová sazba DPH. Nevěřil jsem, zkusil jsem tedy objednat a skutečně - za 4 dny držím v ruce stříbrné mince zcela BEZ DPH. Takže klidně objednávejte poštou, nic už nemusíte dodaňovat, za vše je v případě odvodu DPH odpovědný prodejce.
Samozřejmě vše výše uvedené platí pouze v případě, že nakupujete jako soukromá nepodnikající fyzická osoba pouze pro vlastní potřebu!

Georgino9 jak to funguje?
objednám po internetu, oni potvrdí a pošlou údaje k SEPA platbě, já zaplatím a v případě že je vše v pořádku posílají PPL službou? Nemám s tím zkušenosti...Díky za odpověď
kosta

Další

Zpět na Prodej stříbra

Graf cena stříbra ke stažení v korunách Graf Ceny zlata v korunách ke stažení

Aktuální cena zlata: 2241.58 Kč/g     Aktuální cena stříbra: 22.67 Kč/g

Vyhledat témata bez odpovědí   Zobrazit aktivní témata
Cena stříbra v korunách za poslední rok Cena zlata v korunách za 2 roky Cena zlata a stříbra v korunách Poměr ceny zlata a stříbra

Investiční zlato a investiční stříbro na:
© ZlatoForum.cz 2012
Reklama na ZlatoForum.cz