Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace    

Litý vs. ražený slitek-diskuse na investiční Zlato fórum
ZlatoInzerce.cz
Akční letenky

První české diskuzní fórum o investičním zlatu, stříbru a investicích do drahých kovů

Aktuální cena zlata: 2055.06 Kč/g     Aktuální cena stříbra: 24.04 Kč/g

Téma diskuze:

Litý vs. ražený slitek

Investování do stříbra, zlato vs . stříbro, daňové zatížení investičního stříbra

Litý vs. ražený slitek

Příspěvekod cihla » stř 19. úno 2014 14:57:07

Zdravím,

je nějaký podstatný rozdíl mezi ku příkladu 250g Ar. Heraeus stříbrném slitku raženém a litém, krom toho, že litý je litý a ražený vypadá jako mince ?

Je u něčeho větší či menší oblíbenost, kvalita atd. Zajímá mě, proč se vůbec vyrábí ve dvou odlišných provedení, jestli je nějaký důvod na pozadí.

Děkuji za názory
cihla

Příspěvekod Host » čtv 20. úno 2014 11:21:45

Můj laický názor je, že je to pořád stříbro o ryzosti 999/1000 a tedy že jedno i druhé provedení má pořád cenu 250g takovéhoto stříbra - a to přesně takovou, za jakou se Vám je v budoucnu podaří prodat. Např. Safina si dlouhodobě udržuje výkupní cenu mezi 14,- až 11,- Kč za gram (v současnosti tedy těch 11,- Kč) - to jsou jisté peníze a je úplně jedno, zda nabízíte ražený nebo litý slitek. Rozhodující je ryzost a skutečná váha.
Obdobně to bude platit, pokud to stříbro budete chtít prodat někomu jinému - lepší cenu, než těch 11,- Kč za gram, asi dostanete jen od nějakého obchodníka s touto komoditou - o kolik lepší (o korunu? o dvě?) si netroufám odhadnout ...
Host

-

Příspěvekod Nostradamus:) » čtv 20. úno 2014 18:41:30

Ano...je to tak jak rikas... pouze s tim rozdilem, ze v dnesni dobe prodavat stribro za vykupni cenu je minimalne nelogicke... nechci delat reklamu ale jsou velke servery, ktere se prodejem drahych kovu zabyvaji a pokud stribrnou kilovku koupim za 18 tisic, tak ji bez problemu za 17500 prodam. Jinak ale nez bych kupoval slitek za 18k. tak radeji koupim napr rok kone za 19k. a za pet let pri stejne cene za hram ho prodam treba o 20% draz.. ale je to vzdy otazkou daneho kusu a poptavky po nem..
Nostradamus:)

Ražené stříbrné slitky

Příspěvekod StribroInvest.cz » stř 04. úno 2015 8:52:29

Já osobně mám raději ražené slitky. Stříbro má hezčí lesk.
StribroInvest.cz

raději litý

Příspěvekod jardapatek » čtv 18. črc 2019 9:34:16

No, osobně preferuji lité slitky. Jsem toho názoru, že se hůř padělají. Snad všechny fakové cihly co jsem viděl byli ražené (snazší na výrobu/padělání).
jardapatek

Zpět na Investiční stříbro

Graf cena stříbra ke stažení v korunách Graf Ceny zlata v korunách ke stažení

Aktuální cena zlata: 2055.06 Kč/g     Aktuální cena stříbra: 24.04 Kč/g

Cena stříbra v korunách za poslední rok Cena zlata v korunách za 2 roky Cena zlata a stříbra v korunách Poměr ceny zlata a stříbra

Investiční zlato a investiční stříbro na:
© ZlatoForum.cz 2012
Reklama na ZlatoForum.cz