Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace    

Krize a zlato-diskuse na investiční Zlato fórum
ZlatoInzerce.cz
Akční letenky

První české diskuzní fórum o investičním zlatu, stříbru a investicích do drahých kovů

Aktuální cena zlata: 2391.07 Kč/g     Aktuální cena stříbra: 23.16 Kč/g

Téma diskuze:

Krize a zlato

Kam směřuje ekonomická krize a proč se některé mezinárodní finanční transakce stále častěji ptovádí ve zlatě?

Ekonomicke zakony neplati

Příspěvekod Karel C. » pon 02. črc 2012 8:53:16

Odevšad jsou slyšet šílené zprávy, Španělsko jde do kytek, Řecko už tam je atd. atd., cena zlata se ale přesto drží dole. Jak je to možné? Akcie klesají, politika vůbec nevypadá dobře a cena stříbra dokonce klesá.
Zajímalo by mě, kde je zakopaný pes. Tady něco není v pořádku. Pokud stále ještě fungují ekonomické zákony, tak mi něco uchází. Někde musí být protiváha.
CO se to tady děje?
Karel C.

Trošku si počti

Příspěvekod Roman Kasal » úte 24. črc 2012 21:52:46

Trošku si počti třeba na proinvestory.cz
Možná pochopíš, kdo a proč tlačí ceny dolů
Roman Kasal

nevhodná reklama

Příspěvekod zlatoforum » úte 24. črc 2012 22:51:26

Toto dělá opravdu negativní reklamu samotnemu silverium.cz ... opet nemistna reklama na podpurnou stranku. Jine jmeno, stejny cas - reakce zde Příště mažu a banuju.
Nově provozujeme i inzertní portál ZlatoInzerce.cz
zlatoforum

Investiční guru nakupují zlato

Příspěvekod karpen17 » úte 20. lis 2012 18:51:23

Zlato od začátku roku posílilo již přes deset procent a momentálně se pohybuje nad hladinou 1700 USD za unci. Pakliže by si tyto hodnoty udrželo do konce roku, jednalo by se o další růstový rok během posledních let. Růst ceny zlata samozřejmě neunikl hedgeovým fondům, které velmi často investují do komodit. Dva nejznámější z hedgeových fondů, které řídí investiční guru George Soros a John Paulson.

George Soros nakupuje zlato

Pro ty co George Sorose neznají, je třeba uvést, že tento muž dokázal svými spekulacemi položit britskou libru a platí dlouhodobě za mistra krátkodobých spekulací. Jeho Soros Fund Management, jeden z nejslavnějších hedgeových fondů v USA, během tohoto roku zvýšit své pozice ve zlatu na SPDR Gold Trust (zjednodušeně se jedná o jakýsi investiční certifikát, kterým dotyčný drží celý trh namísto jedné akcie nebo fyzického zlata) na neuvěřitelných 220 milionů USD. Oproti počátku roku přikoupil téměř polovinu objemu.

John Paulson jako největší držitel zlata

Zdaleka největším držitelem akcií v SPDR Gold Trust je však Paulsonův hedgeový fond. Ten své pozice ve zlatě vyčíslil na těžko představitelných 3,6 miliard USD. John Paulson se přitom proslavil tím, že zbohatl na propadu hypotéčních zástavních listů během finanční krize v roce 2008.

Investice do zlata má smysl

Nákup zlata v dnešní době má smysl. Krize sice mnoho investorů děsí, ale většina investičních profíků tvrdí, že nejlepší okamžiky pro nákup jsou ty, při kterých na ulicích teče krev. Jde samozřejmě o nadsázku, ale jasně to vystihuje postoj, jež investiční guru ke komoditám a akciím mají.
karpen17

Je krize u konce?

Příspěvekod Fredy » čtv 05. úno 2015 15:33:36

Jak to vidíte s pokračováním "ekonomické krize"? Myslíte, že už končí? Někde se začínají pomalu ukazovat náznaky zlepšení (například Španělsko). Nebo je to spíš tak, že se zahrabáváme hlouběji(Řecko - tam to může mít rychlý sled)?

Momentálně se o krizi vůbec nepíše. Větřím tedy nějakou změnu. Co myslíte? Nebo je to tím, že se chystá "razantní řešení" :/ ?
Fredy

Průběh ekonomické krize

Příspěvekod zlatoforum » pon 09. úno 2015 8:53:32

Osobně si myslím, že konec krize tu ještě rozhodně není. Naopak se mi zdá, že se stále prohlubuje. Na některých věcech se intenzivně pracuje - tam jsou vidět změny. Jiné příčiny ekonomické krize zůstávají nepovšimnuty a tam se bojím nadcházejících důsledků.
Nově provozujeme i inzertní portál ZlatoInzerce.cz
zlatoforum

Krize a Řecko - odchod z eurozóny

Příspěvekod Fredy » úte 10. úno 2015 9:29:23

Asi máte pravdu. Na toto jsem narazil dnes: Řecko odejde z Eurozóny.

Tohle pravděpodobně ještě s Evropskou ekonomikou výrazně zahýbe.
Jaké myslíte, že to bude mít dopady? Myslíte, že zlato je současné řešení?
Fredy

chci reference na investicniho spostredkovatele

Příspěvekod MartinaM » čtv 25. čer 2015 8:11:19

Můj táta už dlhší čas přemýšlí o investici do zlata. Moje sestra mu to vymlouvá, v oblasti penez se docela vyzná, je ekonomka, ale nemyslím si, že v tomhle má ten nejsprávnejší názor....Investice do zlata se mi zdá docela rozumná, je to komodita která nemúže ztratit hodnotu jako peníze. Nebo se mýlim? Další otázkou pro laika jako jsem já, přes koho investovat. Nejlépe někdo, komu svěřite peníze a sprostredkuje vám celou investici. Ráda bych si pročetla konkrétní reference. Ďěkuji
MartinaM

Krize a zlato

Příspěvekod cihla » čtv 25. čer 2015 18:48:55

Komu by měl člověk svěřovat peníze, při investici do zlata ?! Nikomu přece. Vezmu peníze, dojdu do krámu se zlatem, koupím a odcházím. Je to snadné jako koupit si 10 dkg salámu v samošce. Lidi si myslí, že k nákup zlata je potřeba něco extra (čti nepotřebný drahý zprostředkovatel s tučnou provizí), ale to jen proto, že si ho pletou s obohaceným uranem.
Takže pro nechápavé, není rozdíl mezí tím, koupit si ocelovou traverzu, olovené závaží nebo 5kg zlata. Jediné co potřebuju, jsou peníze, všechno ostatní je nanic.
cihla

Příspěvekod Artemio » čtv 25. čer 2015 21:23:06

[quote="MartinaM"]Můj táta už dlhší čas přemýšlí o investici do zlata. Moje sestra mu to vymlouvá, v oblasti penez se docela vyzná, je ekonomka, ale nemyslím si, že v tomhle má ten nejsprávnejší názor....Investice do zlata se mi zdá docela rozumná, je to komodita která nemúže ztratit hodnotu jako peníze. Nebo se mýlim? Další otázkou pro laika jako jsem já, přes koho investovat. Nejlépe někdo, komu svěřite peníze a sprostredkuje vám celou investici. Ráda bych si pročetla konkrétní reference. Ďěkuji

Jak říká Cihla, nějaký zprostředkovatel Vás může podvést, nebo mu zbytečně platíte, vůbec nikoho nepotřebujete.
Kamenných prodejen je dost, některé i zasílají dobírkou - např. Auportal až do 50 000,-kč - ověřeno - jeden den objednáte a druhý den Vám to pošta přiveze.
Artemio

PředchozíDalší

Zpět na Ekonomická krize, zlaté rezervy a tištění peněz

Graf cena stříbra ke stažení v korunách Graf Ceny zlata v korunách ke stažení

Aktuální cena zlata: 2391.07 Kč/g     Aktuální cena stříbra: 23.16 Kč/g

Vyhledat témata bez odpovědí   Zobrazit aktivní témata
Cena stříbra v korunách za poslední rok Cena zlata v korunách za 2 roky Cena zlata a stříbra v korunách Poměr ceny zlata a stříbra

Investiční zlato a investiční stříbro na:
© ZlatoForum.cz 2012
Reklama na ZlatoForum.cz