[quote="PavelS"]taky mně tento problém zajímá, mam zlato jako dlouhodobou investici cca 10 let a víc, dle mně po tom co ČNB přestane intervenovat ve prospěch České koruně tak
cena zlata v korunách půjde dolů, a to skokově o cca 10%, dneska stojí 1 dolar cca 27 kč, před začátkem intervence stál 1 dolar cca 25 kč, což je rozdíl cca 10%, ale když si vezmu že jenom po brexitu šla skokově
cena zlata nahoru o cca 10%, tak jenom tohle by smazalo ztrátu po ukončení intervence ve prospěch České koruny ČNB, když má někdo zlato jako dlouhodobou investici, 10 let a déle, tak když se
cena zlata pohne nahoru nebo dolů o 10%, tak to není zase tak hrozný výkyv, za posledních 10 let stoupla cena zlato o cca 220% [ur=http://www.kurzy.cz/komodity/zlato-graf-vyvoje-ceny/nr_index.asp?A=5&idk=87&od=29.9.2003&curr=CZK&default_curr=USD&unit=1%20g&lg=1l]Zlato - aktuální a historické ceny zlata, graf vývoje ceny zlata - od 29.9.2003 - měna CZK 1 g[/url], odhadnout kdy přesně ČNB přestane intervenovat ve prospěch České koruny se nedá, už několik let po sobě prodloužila intervence, taky bych chtěl tento rok nakoupit ňáky slitek, ale tento problém mně znejisťuje v tom zda nepočkat na konec intervence? ale intervence ČNB můžou být ještě plno let? ale říkám si že těch 10% o který bych případně přišel zase není v proběhu 10 let tolik