Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace    

Intervence ČNB 2017 a cena zlata v Kč-diskuse na investiční Zlato fórum
ZlatoInzerce.cz
Akční letenky

První české diskuzní fórum o investičním zlatu, stříbru a investicích do drahých kovů

Aktuální cena zlata: 2050.24 Kč/g     Aktuální cena stříbra: 24.09 Kč/g

Téma diskuze:

Intervence ČNB 2017 a cena zlata v Kč

Aktuální a budoucí ceny zlata, předpovědi ceny zlata, analýzy statistiky a predikce

Příspěvekod Kolmanskop » úte 09. srp 2016 15:22:19

Dobrý den,
investuji do fyzického zlata (slitky Argor Heraeus, Münze Österreich). Po uncích a 100 gramových cihličkách jsem postupně nahromadil kolem 20 uncí. Investice mi neslouží ke spekulaci, ale k uchování hodnoty a spoření, možná také k přilepšení na stáří (je mi 32 let). V současnosti mi jeden z členů rodiny (otec) poradil, abych se zlata zbavil, jelikož v polovině roku 2017 (tedy již za necelý rok) skončí režim intervencí ČNB. Následkem toho dojde k výraznému snížení ceny zlata v korunách, a moje investice do zlata se tak stanou ztrátovou. Tato zpráva mi není příjemná. Právě jsem v následujících několika měsících plánoval výrazné navýšení mých zlatých rezerv. Jeho rada je však právě opačná (nenakupovat dál, ale prodat). Co si o tom myslíte? Je nějaký argument pro to, abych obhájil držbu zlata i nadále (nechci se ho zbavovat)? Já osobně jsem zastánce zlata jako jedné z nejlepších možných investic, zároveň nechci nějak výrazně tratit. Jak byste tedy v mé situaci jednali?
Děkuji za případné rady.
Kolmanskop

Příspěvekod František » stř 10. srp 2016 7:15:04

Tak tady by asi neporadil ani George Soros. A kdyby věděl - tak neporadí a udělá to sám pro sebe ve velkém množství.
Takže 100 % předpověď zní: cena se bude měnit. Taková rada je ale z těch "hraběcích".
Sám osobně také nakupuji a nyní čekám na polovinu příštího roku. Rozhodně nebudu nic unáhleně prodávat - z dlouhodobého hlediska cena zlata "vyletí" nahoru: TENTO MONETÁRNÍ SYSTÉM KDY SE DLUH VYRÁŽÍ DALŠÍM DLUHEM NA ÚROVNI STÁTŮ SE DÁ UDRŽET JEN NĚKOLI DALŠÍCH LET. A KOLIK ? TOTO JE TA PRIMÁRNÍ OTÁZKA. A pak se teprve přijde na řadu cena zlata.
František

Příspěvekod Sipovsky » stř 10. srp 2016 8:27:48

Vytazek z jednoho clanku.

Intervence ČNB však poukázaly na jednu, z pohledu investora do zlata, zajímavou skutečnost. Oslabení koruny se prakticky okamžitě projevilo právě v korunových cenách zlata, neboť ty vznikají kombinací dolarových cen s kurzem koruny vůči dolaru. Ve zrychleném režimu tak intervence poukázaly na to, že dlouhodobí držitelé zlata mimoděk investují i do pohybu koruny vůči dolaru, což může být jedno z rizik, o kterém se příliš nemluví.
Sipovsky

intervence a cena

Příspěvekod Host » čtv 11. srp 2016 8:05:17

Pane – mohu vám poradit jen jedno: podívejte se do dlouhodobých grafů na období před zahájením posledních intervencí a tam si zjistěte tehdy platný kurz koruny k USD a odhadněte průměrnou cenu zlata v té době.
Dá se předpokládat, že kurz koruny se vrátí ZHRUBA na úroveň před intervencemi. Porovnejte změnu ceny v USD z období před intervencemi a s tou současnou (naznačí vám možný trend) a přepočtěte současnou cenu v USD na koruny podle odhadu nového kurzu.
Je otázka, kdy jste nakupoval (pokud v uplynulém období poklesu ceny zlata, tak je to OK), ale když vám ta nová cena vyjde ta, že jste zůstal zhruba „na svých“, tak je to v pořádku, čas se postará o další nárůst ...
Není to ideální rada, ale určitě vás to buď uklidní, nebo pomůže v rozhodování.
Host

Příspěvekod PavelS » sob 20. srp 2016 9:26:28

taky mně tento problém zajímá, mam zlato jako dlouhodobou investici cca 10 let a víc, dle mně po tom co ČNB přestane intervenovat ve prospěch České koruně tak cena zlata v korunách půjde dolů, a to skokově o cca 10%, dneska stojí 1 dolar cca 27 kč, před začátkem intervence stál 1 dolar cca 25 kč, což je rozdíl cca 10%, ale když si vezmu že jenom po brexitu šla skokově cena zlata nahoru o cca 10%, tak jenom tohle by smazalo ztrátu po ukončení intervence ve prospěch České koruny ČNB, když má někdo zlato jako dlouhodobou investici, 10 let a déle, tak když se cena zlata pohne nahoru nebo dolů o 10%, tak to není zase tak hrozný výkyv, za posledních 10 let stoupla cena zlato o cca 220% [ur=http://www.kurzy.cz/komodity/zlato-graf-vyvoje-ceny/nr_index.asp?A=5&idk=87&od=29.9.2003&curr=CZK&default_curr=USD&unit=1%20g&lg=1l]Zlato - aktuální a historické ceny zlata, graf vývoje ceny zlata - od 29.9.2003 - měna CZK 1 g[/url], odhadnout kdy přesně ČNB přestane intervenovat ve prospěch České koruny se nedá, už několik let po sobě prodloužila intervence, taky bych chtěl tento rok nakoupit ňáky slitek, ale tento problém mně znejisťuje v tom zda nepočkat na konec intervence? ale intervence ČNB můžou být ještě plno let? ale říkám si že těch 10% o který bych případně přišel zase není v proběhu 10 let tolik
PavelS

Cena zlata

Příspěvekod František » sob 20. srp 2016 14:41:16

[quote="PavelS"]taky mně tento problém zajímá, mam zlato jako dlouhodobou investici cca 10 let a víc, dle mně po tom co ČNB přestane intervenovat ve prospěch České koruně tak cena zlata v korunách půjde dolů, a to skokově o cca 10%, dneska stojí 1 dolar cca 27 kč, před začátkem intervence stál 1 dolar cca 25 kč, což je rozdíl cca 10%, ale když si vezmu že jenom po brexitu šla skokově cena zlata nahoru o cca 10%, tak jenom tohle by smazalo ztrátu po ukončení intervence ve prospěch České koruny ČNB, když má někdo zlato jako dlouhodobou investici, 10 let a déle, tak když se cena zlata pohne nahoru nebo dolů o 10%, tak to není zase tak hrozný výkyv, za posledních 10 let stoupla cena zlato o cca 220% [ur=http://www.kurzy.cz/komodity/zlato-graf-vyvoje-ceny/nr_index.asp?A=5&idk=87&od=29.9.2003&curr=CZK&default_curr=USD&unit=1%20g&lg=1l]Zlato - aktuální a historické ceny zlata, graf vývoje ceny zlata - od 29.9.2003 - měna CZK 1 g[/url], odhadnout kdy přesně ČNB přestane intervenovat ve prospěch České koruny se nedá, už několik let po sobě prodloužila intervence, taky bych chtěl tento rok nakoupit ňáky slitek, ale tento problém mně znejisťuje v tom zda nepočkat na konec intervence? ale intervence ČNB můžou být ještě plno let? ale říkám si že těch 10% o který bych případně přišel zase není v proběhu 10 let tolik

Můj názor: průběhu následujících let "se nějakých 10 % vstřebá".
Větší problém nastane při krachu monetárního systému v jednotlivých státech, až peníze - papírky ztratí hodnotu a začne se od velké 0 znovu.
Níže uvedená anekdotická historka je asi prognostická i když smutná, ale může avizovat co nás asi bude po níže uvedeném hospodaření čekat:
Legrační vymyšlená scénka, která analogicky poslouží, jako příklad fungování kapitalizmu v praktickém životě.
"Ve městě se objeví turista. Vstoupil do jednoho hotelu, na recepční stůl položil bankovku 100,- € a jde si vybrat pokoj. Recepční vezme bankovku a ihned jde zaplatit svůj dluh řezníkovi. Řezník hned odejde s bankovkou zaplatit chovateli prasat. Ten toho využije a hned odejde též zaplatit své resty dodavateli žrádla pro prasata. Ten vezme bankovku a utíká s ní za místní prostitutkou zaplatit jí za služby a ochotu, že vše poskytovala ochotně i na úvěr. Prostitutka ihned utíká s bankovkou do hotelu zaplatit recepčnímu své dluhy za pronajímání pokojů, do kterých si vodila své klienty. Recepční klidně položí bankovku na pult. V tu chvíli přichází turista zpátky po prohlídce pokojů a sděluje, že žáden pokoj se mu nelíbil. Vezme si svou bankovku zpátky a odchází z města. Tak vlastně nikdo absolutně nic nevydělal, ale celé město už nemá žádný dluh a všichni se dívají do budoucnosti už s plným optimizmem." Tak doopravdy též funguje podnikání v USA (a nejen tam!).
František

Příspěvekod PavelS » sob 20. srp 2016 17:05:25

[quote="František"]Větší problém nastane při krachu monetárního systému v jednotlivých státech, až peníze - papírky ztratí hodnotu a začne se od velké 0 znovu.

tohohle se ale mi určitě nedožijeme, banky to nedovolí, velký pracháči to nedovolí, nedávno jsem o tom viděl moc pěkný film Sázka na nejistotu
PavelS

Cena zlata

Příspěvekod František » sob 20. srp 2016 17:14:32

[quote="PavelS"][quote="František"]Větší problém nastane při krachu monetárního systému v jednotlivých státech, až peníze - papírky ztratí hodnotu a začne se od velké 0 znovu.

tohohle se ale mi určitě nedožijeme, banky to nedovolí, velký pracháči to nedovolí, nedávno jsem o tom viděl moc pěkný film Sázka na nejistotu

Jj - ten film jsem viděl. Slušný námět - ale mimo realitu.
A že banky kolaps nedovolí? Ale dovolí. Jim ztráty uhradí národní státy z peněz/úspor daňových poplatníků tím, že úspory "zmrazí na dobu neurčitou" - tedy navždy. Před několika leta byl takový zkušební balonek na Kypru - jenže se to předem rozkecalo a velcí hráči svoje vklady včas stáhli.
[color=#0000FF]No - každý ať se zachová podle svého rozumu, informací a intuice.
[/color]
František

Příspěvekod PavelS » sob 20. srp 2016 17:47:19

"Jim ztráty uhradí národní státy z peněz/úspor daňových poplatníků tím" sám sis na to odpověděl jak to banky a velký pracháči neodvolí, par jich na oko krachne, ale straty jim stejně nakonec zaplatí daňový poplatník, a nebo bankovní střadatel, to by museli přestat existovat peníze který tady jsou tisíce let, a ještě hodně dlouho budou, to by musel vzniknout utopistický svět, což v nejbližších stovkách let nehrozí
PavelS

Příspěvekod PavelS » sob 20. srp 2016 17:57:59

[quote="František"]Slušný námět - ale mimo realitu.

Sázka na nejistotu je natočeno podle zkutečnosti, a závěrečné titulky reálně vysvětlují jak se nikomu z velkých pracháčů nic nestalo, kdo to taky vše zaplatil, a taky to že v tom banky pokračuji dále
PavelS

Další

Zpět na Cena zlata

Graf cena stříbra ke stažení v korunách Graf Ceny zlata v korunách ke stažení

Aktuální cena zlata: 2050.24 Kč/g     Aktuální cena stříbra: 24.09 Kč/g

Vyhledat témata bez odpovědí   Zobrazit aktivní témata
Cena stříbra v korunách za poslední rok Cena zlata v korunách za 2 roky Cena zlata a stříbra v korunách Poměr ceny zlata a stříbra

Investiční zlato a investiční stříbro na:
© ZlatoForum.cz 2012
Reklama na ZlatoForum.cz