Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace    

Budoucí cena stříbra-diskuse na investiční Zlato fórum
ZlatoInzerce.cz
Akční letenky

První české diskuzní fórum o investičním zlatu, stříbru a investicích do drahých kovů

Aktuální cena zlata: 2339.27 Kč/g     Aktuální cena stříbra: 23.37 Kč/g

Téma diskuze:

Budoucí cena stříbra

Technické možnosti stříbra a jeho potenciál k růstu

Budoucí cena stříbra

Příspěvekod zlatoforum » čtv 05. led 2012 11:37:52

Dokážete odhadnout, kam až se vyšphá cena stříbra?
Nově provozujeme i inzertní portál ZlatoInzerce.cz
zlatoforum

Re: Budoucí cena stříbra

Příspěvekod b.e.e.g.l » ned 22. led 2012 21:19:55

Odhaduji cenu investičního stříbra na 60$/trójská unce do 2 let.
b.e.e.g.l

Budoucí cena stříbra

Příspěvekod Tupolev » stř 22. úno 2012 8:42:00

Já bych viděl cenu stříbra do zmíněných 2 let na max 50$ za unci. Možná jsem konzervativní, ale hádám, že se cena stříbra zastaví na svém maximu ceny z někdy kolem dubna 2011. Pak bude nějakou dobu stagnovat, nebo dokonce cena stříbra i poklesne.
Tupolev

Budoucí cena stříbra

Příspěvekod Pago » sob 25. úno 2012 21:54:47

Po léta ovládala světový trh se stříbrem americká burza Chicago Mercantile Exchange (CME). Tento monopol prolomila nedávno vzniklá čínská burza Hong Kong Mercantile Exchange, která otevřela přístup ke stříbru Číně a ostatním asijským státům nezávisle na dolaru. To představuje potenciálních 320 milionů individuálních a 2,7 mil. firemních zákazníků, tím spíš, že minimální termínovaný kontrakt je zde pouze 1000 uncí proti 5000 uncí u CME. A v červnu se má otevřít další burza, Pan Asia Gold Exchange (PAGE). Očekávaná poptávka na těchto trzích může zvednout cenu stříbra přes 200 USD/unci a zlata přes 5000 USD ještě v letošním roce.
Pago

Budoucí cena stříbra

Příspěvekod zlatoforum » pon 27. úno 2012 9:52:08

Mám zato, že cena investičního stříbra nebude ovlivněna až do takovéto míry. Nepředpokládám, že by se cena vyšplhala tento rok na více než dvojnásobek současné spotové ceny. I to je podle mě velký skok. Spíše ale odhaduji tento rok nárust ceny stříbra tak na 20%.
Nově provozujeme i inzertní portál ZlatoInzerce.cz
zlatoforum

Cen zlata / stribra = pomer

Příspěvekod primak » ned 16. zář 2012 8:31:17

Jednou otazkou je cena zlata nebo stribra, ale dalsi je tento pomer a to zajima investory, aby se mohli lepe rozhodnout kterou komoditu, nebo jaky pomer pri sestaveni portfolia rodilnych kovu
cena stribra byla dlouhodobe dole a to dokonce i v pomeru proti zlatu, nyni v prumeru 1:50
tedy za 50kg stribra dostanete 1kg zlata
ale kdysi to bylo trebas i 1:10 nebo az 1:4 a pak by jste mohli za stejne mnozstvi 50kg stribra dostat trebas 5kg zlata nebo i vice.
Pomery cena zlata stribra jsou zde:
http://www.kitco.cz/rubriky/drahe-kovy
otazkou je jak se stim potom vyporadat, jak stimto nalozit, nebo zda vyckat z dlouhodobeho hlediska na zvraceni pomeru
Dalsi dobre rady najdete na webu http://www.ZLATNICTVI.net pro invesory zde:
http://www.zlatnictvi.net/?investice-zlato-stribro-ekonomika,70
Vsem dobre dny preji - Primak Slavomir - admin http://www.ZLATNICTVI.net
primak

Stříbro versus zlato

Příspěvekod Zmatenec » stř 03. říj 2012 18:17:01

Jsem z toho nějaký zmatený.

Co je lepší nakupovat? Je lepší koupit zlato nebo stříbro?
Když kouknu na grafy pod fórem, přijde mi, že jsou totožné. Rozdíl je jen v ceně.

Pokud ale cena zlata roste stejně jako cena stříbra, zhodnocení by mělo být stejné u obou. Je to tak?
Zmatenec

Stříbro versus zlato

Příspěvekod Jožka.Bo » stř 03. říj 2012 22:12:03

Asi byste měl upřesnit, zda hodláte drahé kovy nakupovat jako fyzický kov a držet ho, nebo se do obchodování zapojit jinak ...
Pokud chcete nakupovat fyzický kov, tak musíte mít i jasno, jakse toho kovu zbyvíte (za kolik ho prodáte), když budete chtít peníze. A v tomto případě je asi jednoznačně výhodnější zlato, protože jak se mění (roste) cena zlata na světovémtrhu, tak se mění (případně rostou) i ceny ve "výkupu" zlata ...
Na rozdíl od stříbra, které si již dlouhou dobu drží výkupní cenu řekněme 16,- Kč za gram, bez ohledu na to, kolik stojí stříbro na burze.
Takže zvažte, co je z hlediska budoucích výnosů výhodnější.
Jožka.Bo

Zlato versus stříbro

Příspěvekod Zmatenec » čtv 04. říj 2012 6:40:57

Rád bych nakoupil a prodal po nějakém čase až budu potřebovat hotovost. Řekněme 2,3 - 10 roků.

Jak je to vlastně s DPH při odprodeji stříbra? Někde jsem čet, že při výkupu stříbra obchodník vykoupí stříbro bez DPH. Přijde mi to jako nesmysl a hulvátství. DPH se pak totiž platí nesmyslně 2x. Zaplatím ho nejdřív při nákupu, pak ho ode mě obchodník odkoupí a prodá opět s DPH, které zase někdo musí zaplatit. Zde není žádná přidaná hodnota. Není to jen nějaká finta?
U ničeho jiného jsem si stejného postupu nikdy nevšiml.
Zmatenec

Zlato versus stříbro

Příspěvekod Jožka.Bo » čtv 04. říj 2012 14:39:41

Ale ne - je to stejné, jako se všemi surovinami.
Když si koupíte ve Feroně železo, zaplatíte cenu i s DPH.
Když pak jdete železo prodat do sběrny, dostanete výkupní cenu bez DPH. Sběrna pak prodá železný šrot hutím zacenu s DPH ...
Jako u stříbra.
Máte si nakupovat a prodávat investiční zlato - tam se žádná DPH neplatí.
Jožka.Bo

Další

Zpět na Potenciál stříbra

Graf cena stříbra ke stažení v korunách Graf Ceny zlata v korunách ke stažení

Aktuální cena zlata: 2339.27 Kč/g     Aktuální cena stříbra: 23.37 Kč/g

Cena stříbra v korunách za poslední rok Cena zlata v korunách za 2 roky Cena zlata a stříbra v korunách Poměr ceny zlata a stříbra

Investiční zlato a investiční stříbro na:
© ZlatoForum.cz 2012
Reklama na ZlatoForum.cz