od xmart » stř 18. pro 2013 1:30:29
[quote="Jožka.Bo"]
V těchto komoditách by měl ukládat něco mezi 5 až 10% ze svého majetku.
Těch zbylých 90% máš třeba v nemovitosti (nemovitostech), v hotovosti na účtech (nejméně tolik, kolik máš v drahých kovech) - kvůli uložení peněz do drahých kovů se nesmíš dostat do problémů s hotovostí, něco třeba ve starožitnostech, v akciích ...
Prostě jinde.
U nemovitostí nemusíš nic hlídat, zvláště když je nějak užíváš (nebo pronajímáš), hotovost je prostě hotovost - tam jen hlídáš, aby tam byla (aby účtu někdo nepustil žilou - třeba milenka ...), starožitnosti - co tam chceš hlídat? buď je máš rád, nebo je prostě prodáš ...
A hlídat si nějaké akcie? - proč? buď jsou z nich dividendy, nebo je prostě npotřebuji ...
Takže tak nějak - ale stejně si to rozhodneš po svém.
Jen dodatek - když jsem měl na mysli rezervu na budoucnost, tak jsem myslel zlato - nikoli stříbro ...
5 až 10 % majetku v drahých kovech platí pro doby, kdy je vše OK.
Avšak v době kdy kolabuje finanční systém, je i více než 30% alokace vhodná.
Sám jsem v drahých kovech asi na 80 % a z toho 80 % je stříbro. Ve starožitonostech ani umění se nevyznám, a bohužel zatím nemám ani tu nemovitost. Ani bych ji při dnešním vývoji nekupoval. Myslím si, že nemovitosti v ČR jsou pořád minimálně o 30 % nadhodnoceny. Raději počkám až se kovy zhodnotí. Podobně jako třeba pan Robert Kiyosaki nebo Michael Maloney, kteří teď také více
investují do kovů, aby je pak vyměnily za více nemovitostí.
To, že finanční systém kolabuje vyplývá již z toho,
jak dnes fungují peníze.
Jinak doporučuji shlédnout celou sérií videí od Michaela Maloneyho s názvem
Skrytá tajemství peněz. Dozvíte se mimo jiné i proč nás brzy čeká největší přesun bohatství v historii a jak být na té správné straně.
Naštěstí fyzické zlato i stříbro se již dnes dá nakoupit ze rozumné ceny i formou postupých nákupů. A stříbro nakupuji dokonce bez DPH - legálně
Krinda: Máte pravdu, krátkodobě může cena jít díky potlačování téměř kamkoliv, třeba i na několik týdnu pod 18 dolrů za unci, ale to bude jen na chvili. Samozřejmě nakupuji jen za prostředky, které mohu déle postrádat.