Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace    

Aktuální cena stříbra-diskuse na investiční Zlato fórum
ZlatoInzerce.cz
Akční letenky

První české diskuzní fórum o investičním zlatu, stříbru a investicích do drahých kovů

Aktuální cena zlata: 2221.96 Kč/g     Aktuální cena stříbra: 21.68 Kč/g

Téma diskuze:

Aktuální cena stříbra

Aktuální cena stříbra, předpovědi ceny stříbra, analýzy, statistiky a predikce vývoje ceny stříbra

Jak investujete do drahých kovů?

Můžete označit 10 možnosti

Zobrazit výsledky

Stříbro a hotovost

Příspěvekod ztrata » čtv 11. črc 2013 20:06:16

Jaký teď vidíte výhled na další půlrok. Přijde nějaká změna? Bude dalších deset let cena stríbra u dna? Investoval jsem a patrně prodělal. Teď řeším, jestli se zbavovat stříbra a zlata nebo počkat. V dohledné době totiž nějakou větší hotovost potřebovat budu.
ztrata

Příspěvekod abc » čtv 11. črc 2013 21:04:45

To se neodvažuju předpovídat, laicky bych řekl, že půjde zas nahoru. Co máte nakoupeno? Mám na mysli formu a množství. Pokud by Vám to nevadilo, můžete se rozepsat - třeba i z jakého obchodu a zkušenosti. Zajímalo by mne to, díky. Mohl bych být i potenciální kupec.
abc

Příspěvekod ztrata » čtv 11. črc 2013 21:27:13

Co se týká nákupu, tak mám zkušenosti dobré. Nechci dělat reklamu. Vše proběhlo, jak slíbili.
Nakoupil jsem postupně 8x 250g cihličky. Bohužel v době, kdy byla cena nejvyšší.
Momentálně kupce ještě nehledám. Spíše se rozmýšlím, co dál a hledám informace k rozhodnutí. Nerady bych prodal s tím, že se za pár dní cena stříbra zase srovná. Každopádně dík za nabídku.
ztrata

Příspěvekod host » pon 15. črc 2013 21:30:00

Prodávat nyní je asi krátkozraké - ostatně - těch cca 25 tis. Kč, co se dá za ty 2 kg stříbra utržit, Vás asi nespasí. Lepší ceny se dají čekat až začátkem příštího roku.
Do drahých kovů se peníze ukládají na dlouhou dobu - není to vhodné na spekulace. Drahé kovy jsou prostředkem k přenesení kupní síly peněz z přítomnosti (tj. v době, kdy je kupujete) do budoucnosti.
A i po těch řekněme dvaceti či třiceti letech je třeba prodávat s rozmyslem - využít vhodné příležitosti když se naskytne - ne hledat tu příležitost v době, kdy už ji budete potřebovat ...
host

stříbro posiluje oproti zlatu

Příspěvekod Rendy » stř 14. srp 2013 15:56:05

Koukám, že cena stříbra roste, zatím co zlato stále kolísá nebo i klesá. Jsem zvědavej, co teď nastane. Poměr ceny zlata a stříbra docela každopádně klesá.
Rendy

Příspěvekod Jožka.Bo » stř 14. srp 2013 19:53:46

Zlato se určitě bude ještě pár měsíců potácet kolem 1200 USD za unci a možná občas i o dost níže.
Je to tedy pořád příležitost k občasnému nákupu nějakého menšího množství.
Kdo si chce vytvářet rezervu na doby příští (za 20 až 30 let), tak má pořád příležitost. Je třeba nakupovat opatrně, aby se investor nedostal do problémů s nedostatkem hotovosti - v těchto komoditách by měl ukládat něco mezi 5 až 10% ze svého majetku.
Jožka.Bo

Kam s penězi?

Příspěvekod Rodrik » ned 25. srp 2013 19:34:20

To se píše všude. A co těch zbylých 90% ? Nemám zrovna chuť mít 20 rozdělených investic a každou z nich pravidelně kontrolovat. Nedělal bych nic jiného.
Rodrik

kam s penězi

Příspěvekod Jožka.Bo » pon 26. srp 2013 10:48:33

Těch zbylých 90% máš třeba v nemovitosti (nemovitostech), v hotovosti na účtech (nejméně tolik, kolik máš v drahých kovech) - kvůli uložení peněz do drahých kovů se nesmíš dostat do problémů s hotovostí, něco třeba ve starožitnostech, v akciích ...
Prostě jinde.
U nemovitostí nemusíš nic hlídat, zvláště když je nějak užíváš (nebo pronajímáš), hotovost je prostě hotovost - tam jen hlídáš, aby tam byla (aby účtu někdo nepustil žilou - třeba milenka ...), starožitnosti - co tam chceš hlídat? buď je máš rád, nebo je prostě prodáš ...
A hlídat si nějaké akcie? - proč? buď jsou z nich dividendy, nebo je prostě npotřebuji ...
Takže tak nějak - ale stejně si to rozhodneš po svém.
Jen dodatek - když jsem měl na mysli rezervu na budoucnost, tak jsem myslel zlato - nikoli stříbro ...
Jožka.Bo

rozložení portfolia

Příspěvekod Rodrik » stř 28. srp 2013 8:34:23

S těma nemovistostma to není právě tak úplně bez práce. Pokud v tom člověk zrovna nebydlí, tak s pronájmem je dost starostí. Akcie s dividendy jsem ještě nezkoušel a starožitnostem nerozumím - tam bych se bál, že je neprodám.

Účty mi naopak přijdou nejméně náročné na údržbu, ale peníze tam ztrácí hodnotu.

Proč zrovna zlato a ne stříbro? Máš k tomu nějakej důvod kromě DPH? Hodně jsem o tom četl a zdá se, že stříbro má lepší budoucnost než zlato. U stříbra by neměla cena tolik klesat a naopak se předpokládá růst kvůli tomu, že je stříbro podhodnocené.
Rodrik

reozdeleni portfolia

Příspěvekod jozka » stř 28. srp 2013 12:33:36

Podívej Rodriku - já jsem ti napsal svůj názor, ty se samozřejmě zařiď podle svého.
A proč zlato místo stříbra? Tobě se zdá okamžitá ztráta ze zaplacené ceny ve výši 21% DPH málo?
Nebudu zde spekulovat, zda někde na burze nebo u zlatníka prodám snadněji kus zlata nebo kus stříbra.
Když nakoupím investiční zlato za milion korun, tak se s ním snadno přepravím i přes půlku Evropy v případě, že to bude potřeba. Se stříbrem za milion korun to asi půjde trochu hůř ...
Když koupím investiční zlato za milion a obratem ho budu chtít prodat, tak ztratím tak 10% ceny - u stříbra je to přes 40% z kupní ceny ...
A vytvářet si finanční rezervu na stáří v současné pořizovací ceně menší, než cca 500 tis. Kč? - tož to ale pak není žádná rezerva. Důchod můžeš pobírat tak 15 let a sám si dopočti, kolik by sis představoval měsíčně na přilepšení, abys mohl bez velkých problémů žít ... Od toho si odvoď, kolik bys potřeboval pak mít k dispozici.
Teď byla několik měsíců velmi dobrá příležitost k sérii malých nákupů. Nedá se odhadnout, jak dlouho ještě potrvá.
Co jiného ti můžu napsat?
Nakonec si to stejně musíš rozhodnout sám - nikdo ti nedá žádný zaručený tip - pokud ano, tak na tom určitě proděláš.

nejak to přihlašování nefunguje ...
jozka

PředchozíDalší

Zpět na Cena Stříbra

Graf cena stříbra ke stažení v korunách Graf Ceny zlata v korunách ke stažení

Aktuální cena zlata: 2221.96 Kč/g     Aktuální cena stříbra: 21.68 Kč/g

Cena stříbra v korunách za poslední rok Cena zlata v korunách za 2 roky Cena zlata a stříbra v korunách Poměr ceny zlata a stříbra

Investiční zlato a investiční stříbro na:
© ZlatoForum.cz 2012
Reklama na ZlatoForum.cz